300 gr vis (witte filet)
2 tomaten
3 wortels
2 kleine aardappels
1 kleine rode paprika (evt.)
knoflookteentje
olijflolie
vegeta, peterselie (liefst vers)
zout & peper
paprikapoeder
half kopje rijst of pili-pili
|
|
Kook de vis met een beetje zout peper en peterselie in ongeveer 1,5 liter water tot
het gaar is, ± 20 min.
Haal de vis eruit en leg deze even apart op een bordje en zeef de bouillon in verband met graten.
Alle groenten wassen en in kleine stukjes snijden en in de bouillon doen, ook het knoflookteentje en een scheutje olijfolie.
Laat het in ieder geval 30 minuten koken of totdat de groenten helemaal zacht zijn.
Haal alles er dan weer uit en pureer de groenten door een grote zeef.
Daarom is het belangrijk dat de groenten zacht gekookt zijn, anders is het heel lastig!
De vis kan je nu controleren op graten, uitelkaar halen met bv. een vork.
Doe de groente-puree en de vis terug bij de bouillon, let op want veel blijft aan
de onderkant van de zeef hangen. Dit moet je er een beetje af schrapen.
Voeg een beetje zout, peper, peterselie, vegeta en kruiden naar smaak toe en de rijst
of pili-pili en kook tot dat gaar is. Het is erg lekker als je van een beetje peperig houdt,
om een beetje meer peper erin te doen.
Eet smakelijk!!!
|